Το Κέντρο μας


Ομάδα Γενίκευσης

Κάθε μήνα πραγματοποιείται η «Ομάδα Γενίκευσης» στην οποία τα παιδιά βρίσκονται με συνομηλίκους τους, κοινωνικοποιούνται και γενικεύουν τις γνώσεις τους.

Ομάδα Γενίκευσης:
Ομάδα Γενίκευσης


Διαμορφωμένη αίθουσα

Δυνατότητα παρακολούθησης της εξέτασης ή της θεραπείας του παιδιού από τους γονείς του στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.Θεραπευτικοί χώροι

Η ΣΠΕΕ διαθέτει χώρους, όπου το παιδί αισθάνεται άνετα και οι θεραπευτές έχουν όλο το απαραίτητο υλικό, από παιχνίδια και puzzles, μέχρι ειδικά προγράμματα για τους υπολογιστές, για να διαμορφώσουν το πρόγραμμα των ασκήσεων κάθε παιδιού.
Η διαμόρφωση του δωματίου για τις δραστηριότητες της κουζίνας με νιπτηράκι, ψυγείο και βραστήρα βοηθούν το παιδί να ασκηθεί στο να αυτοεξυπηρετείται: από το να βάλει το χυμό του και να φτιάξει ένα τόστ έως και το να βράσει τσάι ή να φτιάξει τον καφέ της μαμάς.

Έτσι, από το συμβολικό παιχνίδι με τα κουζινικά περνάμε στη χρήση πραγματικών αντικειμένων βελτιώνοντας τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών, την αντίληψή τους, αλλά και τις καθημερινές τους δεξιότητες.


Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνονται στα ειδικά προγράμματα ΑΒΑ
(για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές), αλλά και στα προγράμματα παιδιών
που κάνουν εργοθεραπεία ή δέχονται ειδική διαπαιδαγώγηση λόγω συγκεκριμένων
δυσκολιών τους.

Βασικός στόχος είναι στα προγράμματα των παιδιών και η εκμάθηση της
σωστής χρήσης της τουαλέτας (toilettraining).Γραφείο Διεύθυνσης

Αίθουσα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
Στο σαλόνι μας παρέχεται η δυνατότητα για μια άνετη και χαλαρωτική αναμονή των θεραπευτικών σας συναντήσεων.  • Facebook