Γουβέλη 4 117 44 Αθήνα - Νέος Κόσμος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Επιστημονική Ομάδα

 
 
Εύα Τριανταφυλλίδου  - Ψυχολόγος
 
 
 
ΕΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Επιστημονική Υπεύθυνη της ΣΠΕΕ από το 2004

- Πτυχίο Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Παιδαγωγικής Επιστήμης ΑΠΘ.

- Εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων.


- Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ν. Σμύρνης.

- Έχει εργαστεί στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του ΑΠΘ ως βοηθός καθηγητού και υπήρξε υπότροφος της Επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου.

- Έχει διδάξει στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Ελλήνων Αξιωματικών Αστυνομίας και στο Κρατικό ΙΕΚ Περάματος στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.

- Έχει εργαστεί από το 1997 στην ειδική αγωγή και έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς εκπαίδευσης και αποκατάστασης.
 
 
 
 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 
 
Η θεραπευτική ομάδα της ΣΠΕΕ αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες:

  • Ειδικούς Παιδαγωγούς
  • Λογοθεραπευτές
  • Ψυχολόγους
  • Εργοθεραπευτή
  • Παιδοψυχίατρο
  • Γενικό Οικογενειακό Ιατρό
  • Υπάρχει διαρκής συνεργασία με Ψυχιάτρους, Παιδιάτρους, Αναπτυξιολόγους, ΩΡΛ.
 
 
 
Θεραπευτική ομάδα ΣΠΕΕ - Στήριξη Παιδιού, Εφήβου, Ενηλίκου
 
 
 
 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 
Στη Γραμματεία μας σας εξυπηρετεί η κ. Έφη κλείνοντας τα ραντεβού με τους θεραπευτές και ενημερώνοντάς σας για τις συναντήσεις γονέων και για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου μας.
 

Οι χώροι του Κέντρου

 
Η ΣΠΕΕ λειτουργεί από το 2004 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 160 τετραγωνικών – με όλες τις προδιαγραφές για την μετακίνηση ΑΜΕΑ (εύκολη πρόσβαση, ανελκυστήρας για αναπηρικά αμαξίδια κλπ) - στην περιοχή του Νέου Κόσμου (Αθήνα) παρέχοντας ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Στον πρώτο όροφο του Κέντρου στεγάζονται το Γραφείο Διεύθυνσης & Υποδοχής, το Σαλόνι Αναμονής και η Γραμματεία, το μπάνιο με την παιδική τουαλέτα, η Αίθουσα Συμβουλευτικής Γονέων και Ψυχοθεραπείας για παιδιά και εφήβους (Γραφείο Ψυχολόγου) και το Πολυαισθητηριακό Δωμάτιο.

Στον δεύτερο όροφο του Κέντρου βρίσκεται η Μεγάλη Αίθουσα Εργοθεραπείας (και Πολλαπλών Χρήσεων: Σεμιναρίων, Σχολής Γονέων, Εκδηλώσεων και Ομάδων), 45 περίπου τετραγωνικών μέτρων, με τον εξοπλισμό της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, τις κούνιες, τα τούνελ, τα εμπόδια, τις μπάλες κλπ και με την ενιαία κουζίνα για τις δραστηριότητες σίτισης και αυτοεξυπηρέτησης, το μπάνιο (με μπανιέρα για ειδικές ασκήσεις που χρειάζονται νερό) και οι Αίθουσες Λογοθεραπείας & Ειδικής Διαπαιδαγώγησης (στη μία από αυτές παρέχεται και η δυνατότητα για εργοθεραπευτικές ασκήσεις με μηχανήματα).